Najava akcije „Okači plakat #3“

U okviru kampanje “Nasilje je uvek izolacijaIrida organizuje treću akciju lepljenja plakata sa SOS kontaktima podrške. U periodu od 19. do 25. aprila obići ćemo prigradska i gradska naselja i postaviti plakate u lokalnim prodavnicama, pekarama, kafićima, restoranima, sa ciljem da SOS brojeve učinimo dostupnim ženama u Novom Sadu i prigradskim naseljima. Pridruži se akciji prijavom na link.

Raspored akcije lepljenja plakata

U ponedeljak, 19.4.2021., idemo na Grbavicu, a okupljamo se u 11:00h kod starog PUB-a.

U utorak, 20.4.2021., idemo u Rumenku, a okupljamo se u 10:50h na železničkoj stanici.

U sredu, 21.4.2021., idemo na Podbaru, a okupljamo se u 11:00h kod spomenika na Ribljoj pijaci.

U četvrtak, 22.4.2021., idemo na Novo naselje, a okupljamo se kod hrama Svetog Save u Novom Sadu.

U subotu, 24.4.2021., idemo na Detelinaru, a okupljamo se u 11:00h kod Novosadskog Sajma.

Prijavi se klikom na link za jedan ili više dana, postani deo Iridinog kurga podrške i pokaži da žene koje trpe nasilje nisu same i da imaju kome da se obrate za podršku.

Nasilje je uvek izolacija

“Nasilje je uvek izolacija” je deo projekta Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” koji sprovode dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Takođe, projekat je dobio podršku projekta Američke agnecije za međunarodni razvoj (USAID) “Tvoje mesto u Srbiji” koji sprovodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju , sa partnerima CRTA-om, ORCA-om, Fondacijom „Jelena Šantić“ i Media i reform centrom Niš.

Kako još možeš pomoći?

Ako nisi u mogućnosti da učestvuješ u ovoj akciji lepljenja plakata, preuzmi plakat klikom na link ili se javi našoj volonterki Sanji na broj 0621696818 i preuzmi već odštampan plakat. Nakon što plakat zalepiš u ulazu svoje zgrade, pekari u kojoj kupuješ doručak, kompaniji u kojoj radiš ili kafiću u kojem provodiš slobodno vreme, molimo te da to uslikaš i postaviš na društvene mreže, označiš Iridu (@irida.organizacija) i pozoveš ljude da prate tvoj primer i da se priključe kampanji.