To (ni)je za devojčice!

Nakon što je završila kurs o Rodnoj ravnopravnosti i aktivizmu na IRIDIUM-u, grupa mladih devojaka i momaka upustila se u aktivističku avanturu! Kako im nije okej da u 21. veku i dalje delimo poslove na muške i ženske, odlučili/e su se na borbu protiv stereotipne podele zanimanja i društva koje ne odobrava da svaka devojka i žena ima mogućnost da se bavi baš onim čime želi!

Sa idejom razbijanja predrasuda, 5 mladih momaka i devojaka odlučilo je da organizuje okrugli sto u sredu, 11. maja u 19h u KC Magacinu (Kraljevića Marka 8), u Beogradu, na kom će razgovarati sa devojkama i ženama koje studiraju ili su zaposlene u oblastima gde predstavljaju veliku manjinu u odnosu na svoje muške kolege. 

Osim javnog događaja, ova sjajna motivisana grupa mladih će i razgovarati sa devojkama i ženama koje rade u oblastima gde su većinski i dalje muškarci i ti intervjui će se naći na Iridinom sajtu, sa idejom željom da svi/e čujemo sa čime se one susreću na radnom mestu, kako su se odlučile na izlazak iz  okvira koje nam, nažalost, i dalje postavlja društvo i koja je poruka koju bi poslale devojčicama i devojkama koje još uvek biraju svoj profesionalni put.

Okrugli sto i intervjue, mladi sprovode uz pomoć USAID-a i Nacionalne koalicije za decentralizaciju kao deo projekta Tvoje mesto u Srbiji

Responses