OD IDEJE DO BIZNISA

Šta je „Od ideje do biznisa“ i zašto je važan?

“Od ideje do biznisa” je onajn program koji ima za cilj promociju ženskog preduzetništva kroz infromisanje, edukaciju i osnaživanje žena da pokrenu sopstveni biznis.

Program obuhvata 6 modula i pored teorijskih predavanja (jednom nedeljno) uključuje i mentorsku podršku sve vreme trajanja projekta:

  • Prvi modul: „Da li radim ono što volim“ – analiza spostvenih kapaciteta (snaga i slabosti) i identifikovanje prostora za razvoj u cilju pokretanja/unapređenja sopstvenog biznisa.
  • Drugi modul: „Kako ideja postaje biznis“ – razvoj spostvenog proizvoda/usluge i koraci razvoja ideje u biznis kroz Canvas Business Model koji je modifikovan i prilagođen potrebama polaznica.
  • Treći modul: „Ko su moji kupci/klijenti“ – utvrđivanje ciljne grupe kupaca/klijenata i načina da se ona dosegne kroz identifikovanje 4 tipa ličnosti.
  • Četvrti modul:“Umrežavanje“ – prepoznavanje prostora i značaja umrežavanja u poslovanju
  • Peti modul: „Preduzetnički oblik poslovanja“ – upoznavanje sa pravnim oblikom preduzetnik, kao i pravnih i finansijskih prava i obaveza u okviru preduzetničnog načina poslovanja
  • Šesti modul: „Pisanje sadržaja za društvene mreže“ – predstavljanje biznisa kroz sadržaj na društvenim mrežama

Kome je „Od ideje do biznisa“ namenjen?

Program je namenjen svim ženama, budućim preduzetnicama, koje žele da pokrenu svoj biznis, bez obzira da li imaju ili nemaju poslovnu ideju, kao i ženama preduzetnicama koje imaju svoj biznis ne duže od godinu dana.

Koju promenu želimo da napravimo?

Kroz promociju ženskog preduzetništva želimo da osnažimo i ohrabrimo žene da se bave preduzetništvom, da razvijaju svoje poslovne ideje i pokreću sopstvene biznise.

Šta smo do sad uradili/e?

Sprovedeno je istraživanje o potrebama žena preduzetnica i onih koje to žele da postanu, za pokretanje sopstvenog biznisa. U istraživanju je učestvovalo više od 100 žena na osnovu čijih odgovora je kreiran program “Od ideje do biznisa”.

Program traje 6 nedelja, i pored teorijskih predavanja uključuje i mentorsku podršku sve vreme trajanja programa. Takođe, polaznice imaju pristup i superpodržavajućoj grupi na SLACK platformi za umrežavanje i zajednički rad, koju je IRIDA razvila zajedno sa Mouth of the Box i koja okuplja više od 40 žena.

U toku je prvi ciklus programa koji pohađa dvadeset žena iz Srbije i regiona, a neke od polaznica možeš upoznati na našoj fejsbuk i instagram stranici.

Partneri i donatori

Program Od ideje do biznisa, IRIDA sprovodi u partnerstvu sa Mouth of the Box, uz finansijsku podršku Zavoda za ravnopravnost polova Autonomne pokrajine Vojvodine.

Podršku programu su pružile i sjajne Lidija Babić (Lidija – Video storytelling), Tijana Banović (Froncla) i Milica Obrenović (Beevisible).

Uključi se!

Ukoliko razmišljaš o tome da pokreneš svoj biznis, prijavi se na drugi ciklus programa „Od ideje do biznisa“ koji počinje u 2022. godini. Poziv za prijavu će biti objavljen na našim društvenim mrežama. A do tada, uvek možeš da se pridružiš superpodržavajućoj grupi na SLACK platformi za umrežavanje sa drugim ženama preduzetnicama i onima koje to žele da postanu, kao i da preuzmeš edukativni materijal koji je kreiran u okviru prvog ciklusa programa.

Želiš da se nam se pridružiš na ovom projektu?

Uključi se i popuni kratku formu!