Čitaj, slušaj, gledaj – budi u toku sa svim dešavanjima u IRIDI.

DEŠAVANJA

Vesti

Promocija zbirke kratkih priča “I ovo je nasilje” – Zrenjanin

U utorak, 05.12.2023. u Kulturnom centru Zrenjanina održana je promocija zbirke kratkih priča "I ovo je nasilje". 

Promocija zbirke kratkih priča “I ovo je nasilje” – Smederevo

U subotu, 25. 11. 2023. održana je promocija zbirke kratkih priča "I ovo je nasilje" koja je označila početak "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama". Promocija je održana u Smederevu, u kafiću ETNO. 

#16 dana aktivizma: Glasnije za godine koje dolaze

6 dana aktivizma globalna je kampanja posvećena podizanju svesti o problemu rodno zasnovanog nasilja, koja se obeležava širom sveta od 25. novembra do 10. decembra. Ove godine posvetili/e smo posebnu pažnju problemu psihičkog nasilja u partnerskim odnosima, koje mladi (i ne samo mladi) često ne prepoznaju ili smatraju blažim oblikom nasilja.

Poziv za besplatne radionice programiranja i robotike za devojčice

IRIDA i Dečiji inovacioni centar organizuju besplatne radionice programiranja i robotike za devojčice, uzrasta od 7 do 14 godina, sa teritorije opštine Odžaci. Radionice će se održavati u oktobru i novembru, svake nedelje od 10h do 12h u OŠ "Branko Radičević" u Odžacima. Rok za prijavu je 1. oktobar 2023. godine

Volonter/ka na poziciji Kordinator/ka društvenih mreža

Verujemo da društvene mreže imaju zaista veliku moć u slanju važnih poruka i zato su sve naše aktivnosti predstavljene na Instagram-u, Facebook-u i LinkedIn-u. Pored toga, na našim društvenim mrežama pokrećemo kampanje u cilju podizanja svesti o važnim temama, delimo preporuke za korisne sadržaje, postavljamo pitanja, komuniciramo sa mladima, i pratimo aktuelna dešavanja. 

TRAŽIMO VOLONTERA/KU ZA PR AKTIVNOSTI!

IRIDA traži volontera/ku za PR aktivnosti! Važno nam je da se o temama rodne ravnopravnosti i rodno zasnovanog nasilja govori svakodnevno, i da one ne budu tabu. Zbog toga nam je potreban/na volonter/ka koji/a će ove teme, i aktivnosti koje IRIDA sprovodi, uspešno predstavljati u javnosti i različitim medijima. 

Utisci nakon gledanja “Fride”

U utorak, 30.08. održana je još jedna Iridina filmska pričaonica u prostoru CK13. Na ovoj pričaonici, učesnici i učesnice su imali/e priliku da gledaju višestruko nagrađivano filmsko ostvarenje "Frida".

Informacije o još 10 značajnih žena u aplikaciji “Putevima žena”

Kroz aplikaciju "Putevima žena", korisnici/e su imali/e priliku da se upoznaju sa likom i delom 10 značajnih žena i lokacijama koje za njih vezujemo. Sa željom da se od zaborava sačuva što veći broj značajnih žena, u aplikaciju su dodate informacije i rute u vezi sa novim značajnim ženama iz prošlosti.

Dođi na novu Iridinu filmsku pričaonicu!

U okviru kampanje kojom promovišemo našu aplikaciju "Putevima žena" i informišemo građane i građanke o važnosti učenja o ženskom doprinosu društvu u kakvom danas živimo i o značajnim ženama iz istorije, vratila se nova Iridina filmska pričaonica gde ćemo gledati film o jednoj od najpoznatijih slikarki, Fridi Kalo.

Dođi i upoznaj IRIDU na štandu – Ulične akcije “Putevima žena”

Kako smo u julu lansirali/e našu aplikaciju “Putevima žena” (dostupna na Android i iOS uređajima) i time započeli/e promotivnu kampanju, trudimo se da imamo što više direktnog kontakta sa građanima/kama u obliku uličnih akcija.

Održana turistička šetnja “Putevima žena”

U petak, 15. jula, okupili/e smo se sa građanima i građankama u Jevrejskoj ulici, kod Sinagoge, u Novom Sadu. U ulici gde je vodila svoju radnju prehrambene robe, pričali/e smo o prvoj ženi na našim prostorima koja se još u 19. veku uspešno bavila preduzetništvom, Juditi Horovic.

Održan trening “Putevima žena do Održivog razvoja”!

Tople letnje subote, 25.6.2022., uspešno je održan trening "Putevima žena do Održivog razvoja". 12 učesnika i učesnica iz cele Srbije okupilo se u Novom Sadu, na Dunavu i zaplovilo katamaranom u novu avanturu!