Čitaj, slušaj, gledaj – budi u toku sa svim dešavanjima u IRIDI.

DEŠAVANJA

Vesti

TRAŽIMO VOLONTERA/KU ZA PR AKTIVNOSTI!

IRIDA traži volontera/ku za PR aktivnosti! Važno nam je da se o temama rodne ravnopravnosti i rodno zasnovanog nasilja govori svakodnevno, i da one ne budu tabu. Zbog toga nam je potreban/na volonter/ka koji/a će ove teme, i aktivnosti koje IRIDA sprovodi, uspešno predstavljati u javnosti i različitim medijima. 

Utisci nakon gledanja “Fride”

U utorak, 30.08. održana je još jedna Iridina filmska pričaonica u prostoru CK13. Na ovoj pričaonici, učesnici i učesnice su imali/e priliku da gledaju višestruko nagrađivano filmsko ostvarenje "Frida".

Informacije o još 10 značajnih žena u aplikaciji “Putevima žena”

Kroz aplikaciju "Putevima žena", korisnici/e su imali/e priliku da se upoznaju sa likom i delom 10 značajnih žena i lokacijama koje za njih vezujemo. Sa željom da se od zaborava sačuva što veći broj značajnih žena, u aplikaciju su dodate informacije i rute u vezi sa novim značajnim ženama iz prošlosti.

Dođi na novu Iridinu filmsku pričaonicu!

U okviru kampanje kojom promovišemo našu aplikaciju "Putevima žena" i informišemo građane i građanke o važnosti učenja o ženskom doprinosu društvu u kakvom danas živimo i o značajnim ženama iz istorije, vratila se nova Iridina filmska pričaonica gde ćemo gledati film o jednoj od najpoznatijih slikarki, Fridi Kalo.

Dođi i upoznaj IRIDU na štandu – Ulične akcije “Putevima žena”

Kako smo u julu lansirali/e našu aplikaciju “Putevima žena” (dostupna na Android i iOS uređajima) i time započeli/e promotivnu kampanju, trudimo se da imamo što više direktnog kontakta sa građanima/kama u obliku uličnih akcija.

Održana turistička šetnja “Putevima žena”

U petak, 15. jula, okupili/e smo se sa građanima i građankama u Jevrejskoj ulici, kod Sinagoge, u Novom Sadu. U ulici gde je vodila svoju radnju prehrambene robe, pričali/e smo o prvoj ženi na našim prostorima koja se još u 19. veku uspešno bavila preduzetništvom, Juditi Horovic.

Održan trening “Putevima žena do Održivog razvoja”!

Tople letnje subote, 25.6.2022., uspešno je održan trening "Putevima žena do Održivog razvoja". 12 učesnika i učesnica iz cele Srbije okupilo se u Novom Sadu, na Dunavu i zaplovilo katamaranom u novu avanturu! 

Poziv za trening “Putevima žena do Održivog razvoja”

IRIDA te poziva na jednodnevni trening o Globalnom obrazovanju i Agendi 2030 za održivi razvoj koji će se održati 25. juna u Novom Sadu!

To (ni)je za devojčice?

U toku aprila 2022., grupa mladih iz mnogih mesta širom Srbije priključila se IRIDINOJ Informativno-edukativnoj platformi IRIDIUM i  uspešno završila prvi IRIDIN kurs - Kurs o rodnoj ravnopravnosti i aktivizmu!

FEMINIZAM JE ZA SVAKOGA

Tokom aprila 2022. IRIDA je pokrenula onlajn kurs o rodnoj ravnopravnosti i aktivizmu, namenjen, pre svega, mladima.

Iridine filmske pričaonice – četiri grada, četiri priče

Polaznice Iridinog kursa o rodnoj ravnopravnosti i aktivizmu su u svojim gradovima održale filmske pričaonice na temu: Idealna slika ženskog tela.

Iridine filmske pričaonice

Nakon završenog kursa o Rodnoj ravnopravnosti i aktivizmu na IRIDIUM-u, četiri devojke su se udružile i zajednički osmislile akcije koje će organizovati u svojim mestima!