Poziv za besplatne radionice programiranja i robotike za devojčice

KOME SU RADIONICE NAMENJENE?

Radionice programiranja i robotike su namenjene devojčicama, uzrasta od 7 do 14 godina, iz cele Odžačke  opštine (Odžaci, Karavukovo, Bogojevo, Lalić, Deronje, Bački Gračac, Bački Brestovac, Srpski Miletić, Ratkovo). 

Nije potrebno prethodno znanje i iskustvo u programiranju i robotici, kao ni da devojčice imaju svoj lični računar da bi učestvovale u radionicama.

ŠTA ĆE DVOJČICE NAUČITI?

Na radionicama, devojčice će učiti programiranje na zabavan način, kroz igru i zanimljive projekte, praviće robote koristeći Lego Education setove koje će programirati u Scratch Junior-u, Scrratch-u ili  Python-u, u zavisnosti od uzrasta. Radionice će zapravo biti priprema za njihovo učešće na takmičenju “Vukobratovićevi dani robotike” koje će se održati krajem novembra 2023. godine u Beogradu, a kroz koje zapravo želimo da ih dodatno motivišemo i osnažimo da zakorače u svet programiranja, robotike i elektronike. 

KADA I GDE ĆE ODRŽAVATI RADIONICE?

Radionice će se održavati u oktobru i novembru, svake nedelje od 10h do 12h – ukupno 8 radionica (tačan dan i termin ćemo odrediti u dogovoru sa devojčicama) u osnovnoj školi “Branko Radičević” u Odžacima. U prvom mesecu sve devojčice će raditi zajedno, dok će se u drugom mesecu podeliti u timove kako bi se pripremale za predstojeće takmičenje. 

KADA I KAKO DEVOJČICE MOGU DA SE PRIJAVE?

Poziv za radionice će biti otvoren od 18. septembra do 1. oktobra 2023. godine. Poziv će biti objavljen na sajtu i društvenim mrežama IRIDE i Dečijeg inovacionog centra. 

Sve zainteresovane devojčice će moći da se prijave uz saglasnost roditelja/staratelja putem onlajn prijavnog formulara koji se nalazi na sledećem linku.

KO ORGANIZUJE I SPROVODI RADIONICE?

Radionice sprovod IRIDA i Dečiji inovacioni centar. Sa devojčicama će raditi 4 mentora/ke IRIDE i Dečijeg inovacionog centra koji će sa sobom doneti opremu, edukativne setove za programiranje i robotiku i računare potrebne za rad.

Responses