Produžen poziv za nove volontere/ke

Produžen poziv za nove volontere/ke za 2 pozicije: Saradnik/ca u oblasti javnih politika i Saradnik/ca u PR aktivnostima 🙂 Konkurs je otvoren do 7. juna u ponoć!

Ćao!

Mi smo Irida i drago nam je što si ovde 🙂  Živiš na teritoriji Novog Sada i imaš između 15 i 30 godina? Nervira te izražen seksizam u društvu? Tužan/na si što je u našoj sredini tako visoka stopa rodno zasnovanog nasilja? Ljuti te što se poslovi i dalje dele na „muške“ i „ženske“? Što nije okej da momci plaču? Ali i da su devojčice „previše glasne“?

Spreman/na si da nešto uradiš po tom pitanju? Na pravom si mestu!

Bilo da do sada nisi volontirao/la ili pak imaš dugogodišnji volonterski staž, bilo da si se već u nekom smislu bavio/la temama rodne ravnopravnosti i rodno zasnovanog nasilja ili su ti one potpuno nove, ali ih prepoznaješ kao važne – verujemo da je Irida mesto za tebe! Iridin tim je spreman da primi 2 novih motivisanih i posvećenih volontera/ki koji žele da budu deo promene u društvu 🙂

Šta očekujemo od tebe:

 • Volontiranje oko 4 sata nedeljno
 • Aktivno učešće u planiranju i sprovođenju Iridinih aktivnosti
 • Ponašanje i obavljanje zadataka u nediskriminatornom duhu, gde je svako osnažen da kaže šta misli i kako se oseća
 • Inovativan i proaktivan pristup
 • Učešće i podrška Iridinim aktivnostima (i onima na kojima nisi direktno angažovan/a)

Šta tebe očekuje u Iridi:

 • Prilika da učestvuješ na treninzima i obukama iz oblasti kojima se Irida bavi – rodna ravnopravnost, rodno zasnovano nasilje, pisanje projekata i sličnih edukacija na kojima ćeš unaprediti svoja znanja i veštine kako bi što bolje obavljao/la svoje volonterske zadatke u Iridi, ali i buduće aktivnosti i zaduženja (u drugim organizacijama, na poslu itd.)
 • Stalna podrška omladinskih radnica i ostalih volontera/ki u organizaciji
 • Refundacija troškova
 • Učešće u lokalnim i medjunarodnim projektima
 • Prilika da ostvariš svoje ideje u cilju poboljšanja zajednice

Tražimo volontera/ku za 2 zanimljive pozicije:

 1. Saradnik/ca u PR aktivnostima
 2. Saradnik/ca u oblasti javnih politika

U nastavku možeš pročitati malo više o obe pozicije:

Saradnik/ca u PR aktivnostima

Mislimo da je važno da naše aktivnosti promovišemo u medijima, tako da ne propuštamo priliku da na televiziji/radiju/u novimama ili na portalima predstavimo aktuelne Iridine projekte i upoznamo građane/ke sa tim čime se mi bavimo.

Kao PR menadžer/ka, predstavljaćeš Iridu u televizijskim i radio emisijama, davaćeš izjave ispred organizacije, pronalazićeš nove prilike za promociju naših aktivnosti i bićeš predstavnik/ca našeg sjajnog tima u medijima 🙂

Za ovu volontersku poziciju nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo u ovoj oblasti, ali je važno da nemaš strah od javnog nastupa i da si komunikativan/na. Prijavi se klikom na link.

Saradnik/ca u oblasti javnih politika

Važno nam je da osim što ukazujemo na nedostatke i probleme koji postoje u zajednici, aktivno i utičemo na to da se situacija poboljša, zbog čega se trudimo da ostvarujemo kontakte i saradnju sa institucijama, donosiocima odluka i drugim organizacijama koje deluju u oblasti rodno zasnovanog nasilja i rodne ravnopravnosti. Kao volonter/ka na ovoj poziciji, imaćeš ulogu u uspostavljanju saradnje sa gradskim i državnim institucijama i organizacijama nevladinog sektora, osmišljavanju događaja koji imaju za cilj podsticanje međusektorske saradnje i javnom zagovaranju. Za ovu volontersku poziciju bi bilo poželjno da poseduješ izvesno znanje u oblasti javnih politika. Prijavi se klikom na link.

Članstvo u organizaciji je besplatno, kao i sve aktivnosti koje sprovodimo. Takođe, Irida je otvorena i za momke i za devojke – to je aspekt koji smatramo baš važnim 🙂

Popuni upitnik i pridruži nam se na ovom sjajnom putovanju ka rodno ravnopravnom društvu u kom je svako/a slobodan/na i bezbedan/na da bude ono što jeste i da zbog toga ne bude tretiran/na na drugačiji način!

Radujemo se tvojoj prijavi!

Responses