Održan trening “Putevima žena do Održivog razvoja”!

Tople letnje subote, 25.6.2022., uspešno je održan trening “Putevima žena do Održivog razvoja”. Učesnici i učesnice iz cele Srbije okupili/e se u Novom Sadu, na Dunavu, i zaplovili/e katamaranom u novu avanturu! Na ovom treningu, imali/e priliku da se upoznaju sa metodologijom Globalnog obrazovanja i uvide na koji način mogu dodatno da unaprede svoju aktivističku praksu!

Tokom celog treninga vladala je sjajna atmosfera

Uživajući u opuštenoj plovidbi, delili/e su svoja iskustva i znanja, kao i ono što smatraju najvećim problemima u društvu. Obrazovanje, ekologija, mentalno zdravlje, rodna ravnopravnost, samo su neki od izazova koji su izdvojeni kao najznačajniji – a zatim su učesnici/e radili/e na osmišljavanju mogućih rešenja i šta je ono što svako/a od njih može da uradi da doprinese promeni. Mnogi/e su uvideli/e da zapravo već uključuju metodologiju Globalnog obrazovanja u svoj rad, iako to možda nisu znali/e ranije i naučili/e nove načine da doprinesu ostvarenju 17 Ciljeva održivog razvoja.

U toku malog predaha od sticanja novih znanja i razmena mišljenja, učesnici/e su se oprobali/e u veslanju i imali/e priliku da steknu novu veštinu, ali i da se dobro zabave 🙂

Učesnici/e su uživali/e u veslanju Dunavom

U toku treninga, učesnicima/ama je predstavljena i IRIDINA nova mobilna aplikacija “Putevima žena”, koja je im bila od velike koristi na kvizu o značajnim ženama Novog Sada. Oni/e će u narednom periodu imati priliku da kreiraju sadržaj za aplikaciju i u nju uvrste priče o ženama koje su bile aktivne u oblasti koja njih najviše interesuje. Uz mentorsku podršku IRIDINOG tima, istražiće istorijske podatke i zanimljive informacije o datim ženama i obogatiti aplikaciju koja je dostupna za preuzimanje na IOS i Android mobilne uređaje!

Sjajnim učesnicima/ama se zahvaljujemo na zabavnom i motivišućem danu i radujemo se da vidimo kako će naučeno iskoristiti u svojim daljim aktivističkim poduhvatima!

Projekat „Putevima žena do Održivog razvoja“ sprovodi se uz finansijsku podršku zajedničkog projekta između Evropske unije i ”Centra Sever – Jug“, Saveta Evrope u okviru projekta “ILEGEND II: Intercultural Learning Exchange through Global Education, Networking and Dialogue”.

Responses