Najava događaja: Panel diskusija “Podrška po meri”

Irida vas poziva da nam se pridružite na trećem onlajn javnom događaju! Cilj panel diskusije “Podrška po meri” jeste da se upoznamo sa obukama senzibilizacije profesionalaca/ki, ali i vidovima senzibilisanja građana/građanki u korist pružanja što efikasnije podrške žrtvama porodičnog nasilja. Diskusija će se održati 31.03. sa početkom u 19 časova na ZOOM platformi. Klik na link i priključi se!

Panelisti i panelistkinje

Na panelu će učestvovati:

Moderatorka događaja je doc. dr Dragana Ćorić – profesorka na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Kroz diskusiju ćemo se upoznati sa obukama za senzibilizaciju profesionalaca/ki koji se bave porodičnim nasiljem u policiji, sudstvu i javnom tužilaštvu i njihovoj efikasnosti u praksi. Prepoznaćemo značaj senzibilizacije profesionalaca/ki za rad sa osobama sa invaliditetom, ali i porazgovarati o načinima za senzibilisanjem građana/ki, kako bismo umeli da pružimo što bolju podršku žrtvama nasilja.

Nasilje je uvek izolacija

Panel diskusiju organizujemo u okviru projekta “Nasilje je uvek izolacija”, sa željom da SOS kontakt telefone učinimo dostupnim što većem broju žrtava nasilja. Periodi izolacije prouzrokovani pandemijom korona virusa, nažalost su rezultirali znatno uvećanim brojem žrtava rodno zasnovanog nasilja.

Prva faza kampanje pokrenuta je u maju/junu 2020. godine, dok je druga faza započeta u decembru, a nastavljena je tokom zime/proleća 2021. Akcijom postavljanja plakata sa SOS kontakt telefonima uključili smo građane/ke da nam se pridruže na terenu ili štampaju plakate i lepe ih na ulazima svojih zgrada. U drugoj fazi kampanje okačeno je 157 plakata i to u prigradskim naseljima Novog Sada. Februarskim blokom uspeli/e smo da pokrijemo i Veternik, Futog, Sremske Karlovce i Sremsku Kamenicu. Zahvalni/e smo svima koji su nam se priključili u nameri da zajedničkim snagama pomognemo žrtvama nasilja. Pozivamo vas da nas dalje pratite, jer ćemo sa akcijom nastaviti u aprilu!

Nasilje je uvek izolacija” je deo projekta Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” koji sprovode dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Takođe, projekat je dobio podršku projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) “Tvoje mesto u Srbiji” koji sprovodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju, sa partnerima CRTA-om, ORCA-om, Fondacijom “Jelena Šantić” i Media i reform centrom Niš.

Budi deo kruga podrške

Prijavi se i učestvuj u diskusiji. Informiši se o važnosti senzibilizacije, ali i konkretnim mehanizmima za postupanje sa žrtvama nasilja, kako bi umeo/la da pružiš adekvatnu podršku i preneseš znanje na druge ljude! Pridruži se 31.03. u 19 časova i budi deo naše panel diskusije “Podrška po meri”! Link za prijavu je ovde.

Responses