Tražimo nove volontere/ke

Ćao!

Mi smo Irida i drago nam je što si ovde 🙂  Živiš na teritoriji Novog Sada i imaš između 15 i 30 godina? Nervira te izražen seksizam u društvu? Tužan/na si što je u našoj sredini tako visoka stopa rodno zasnovanog nasilja? Ljuti te što se poslovi i dalje dele na „muške“ i „ženske“? Što nije okej da momci plaču? Ali i da su devojčice „previše glasne“?

Spreman/na si da nešto uradiš po tom pitanju? Na pravom si mestu!

Bilo da do sada nisi volontirao/la ili pak imaš dugogodišnji volonterski staž, bilo da si se već u nekom smislu bavio/la temama rodne ravnopravnosti i rodno zasnovanog nasilja ili su ti one potpuno nove, ali ih prepoznaješ kao važne – verujemo da je Irida mesto za tebe! Iridin tim je spreman da primi 7 novih motivisanih i posvećenih volontera/ki koji žele da budu deo promene u društvu 🙂 

Šta očekujemo od tebe:     

 • Volontiranje oko 4 sata nedeljno   
 • Aktivno učešće u planiranju i sprovođenju Iridinih aktivnosti
 • Ponašanje i obavljanje zadataka u nediskriminatornom duhu, gde je svako osnažen da kaže šta misli i kako se oseća
 • Inovativan i proaktivan pristup
 • Učešće i podrška Iridinim aktivnostima (i onima na kojima nisi direktno angažovan/a)

Šta tebe očekuje u Iridi:

 • Prilika da učestvuješ na treninzima i obukama iz oblasti kojima se Irida bavi – rodna ravnopravnost, rodno zasnovano nasilje, pisanje projekata i sličnih edukacija na kojima ćeš unaprediti svoja znanja i veštine kako bi što bolje obavljao/la svoje volonterske zadatke u Iridi, ali i buduće aktivnosti i zaduženja (u drugim organizacijama, na poslu itd.)
 • Stalna podrška omladinskih radnica i ostalih volontera/ki u organizaciji   
 • Refundacija troškova
 • Učešće u lokalnim i medjunarodnim projektima   
 • Prilika da ostvariš svoje ideje u cilju poboljšanja zajednice

Tražimo volontera/ku za 7 zanimljivih pozicija:

 1. Saradnik/ca u vođenju društvenih mreža
 2. Asistent/kinja koordinatorke projektima
 3. Saradnik/ca na pisanju projekata
 4. Saradnik/ca u organizacijii Iridinih Filmskih Pričaonica
 5. Saradnik/ca u PR aktivnostima
 6. Grafički dizajner/ka
 7. Saradnik/ca u oblasti javnih politika

U nastavku možeš pročitati malo više o svakoj od pozicija:

Saradnik/ca u vođenju društvenih mreža

Kako verujemo da društvene mreže imaju zaista veliku moć u slanju važnih poruka i podizanju svesti, sve Iridine aktivnosti su predstavljene na Instagram-u, Facebook-u i LinkedIn-u.

Kao volonter/ka na ovoj poziciji, najviše bi se bavio/la osmišljavanjem plana objava na društvenim mrežama, kreiranjem sadržaja i uspostavljanjem interakcije sa Iridinim pratiocima i pratiteljkama. Osim toga, ova pozicija podrazumeva i kreiranje onlajn kampanja u cilju podizanja svesti o različitim pitanjima u oblasti rodne ravnopravnosti.

Za ovu poziciju nije potrebno da imaš prethodno iskustvo, ali je potrebno da imaš kreativne ideje i redovno pratiš vesti i informacije u oblasti rodne ravnopravnosti. Poznavanje određenih programa za dizajn i kreiranje vizuala će biti dodatna prednost. Prijavi se klikom na link.

Asistent/kinja koordinatorke projektima

Irida trenutno koordinira nekoliko projekta i potrebno nam je pojačanje. Koordinacija projekata uključuje učešće na sastancima sa drugim partnerima na datom projektu (onlajn i u fizičkom okruženju), planiranje načina na koji će se sprovesti određene aktivnosti, efikasnu i pravovremenu komunikaciju sa svima uključenim u dati projekat (partneri, učesnici/e, šira javnost i sl.). Kao volonter/ka na ovoj poziciji imaćeš priliku da uspostaviš nove kontakte, usavršavaš veštine formalne i polu-formalne komunikacije, upravljaš različitim resursima i stičeš nova znanja iz oblasti rodne ravnopravnosti. 

Za volontiranje na ovoj poziciji ne traži se prethodno iskustvo, ali je važno da imaš dobre komunikacione i organizacione veštine, da govoriš engleski jezik, kao i da imaš visok stepen samostalnosti u radu. Prijavi se klikom na link.

Saradnik/ca na pisanju projekata

Projekti i projektni menadžment su važan deo Iridinog delovanja jer nam omogućavaju da sve naše ideje sprovedemo u delo. Kao volonter/ka na ovoj poziciji, najviše bi se bavio/la osmišljavanjem budućih Iridinih aktivnosti, pisanjem projekata, budžeta i pripremanjem dokumentacije za konkurisanje na različite domaće i međunarodne konkurse. 

Za ovu poziciju nije potrebno da imaš prethodno iskustvo u pisanju projekata, ali je važno da imaš ili da želiš da razviješ veštine kao što su organizacione veštine, logičko i kritičko razmišljanje, upravljanje vremenom i timski rad. Prijavi se klikom na link.

Saradink/ca u organizaciji Irdinih filmskih pričaonica

Irida jednom mesečno sprovodi projekat “Iridine Filmske Pričaonice” koji podrazumeva projekciju filma sa temom rodno zasnovanog nasilja i rodne ravnopravnosti, nakon čega sledi diskusija o filmu i svim onim temama koje film otvori. 

Kao saradnik/ca u organizaciji ovih događaja, u najvećoj meri bi bio/la zadužen/a za vođenje diskusije nakon odgledanog filma i za pronalaženje potencijalnog gosta ili gošće za diskusiju. Kao podrška koordinatorki, povremeno bi bio/la zadužen/a i za druge aktivnosti, kao što su pronalaženje lokacije za projekciju, odabir filma, promocija događaja medju omladinskim i drugim organizacijama na društvenim mrežama i sl. 

Za ovu volontersku poziciju nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, ali je baš važno da voliš da gledaš i diskutuješ o filmovima 🙂  Prijavi se klikom na link.

Saradnik/ca u PR aktivnostima

Mislimo da je važno da naše aktivnosti promovišemo u medijima, tako da ne propuštamo priliku da na televiziji/radiju/u novimama ili na portalima predstavimo aktuelne Iridine projekte i upoznamo građane/ke sa tim čime se mi bavimo. 

Kao PR menadžer/ka, predstavljaćeš Iridu u televizijskim i radio emisijama, davaćeš izjave ispred organizacije, pronalazićeš nove prilike za promociju naših aktivnosti i bićeš predstavnik/ca našeg sjajnog tima u medijima 🙂

Za ovu volontersku poziciju nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo u ovoj oblasti, ali je važno da nemaš strah od javnog nastupa i da si komunikativan/na. Prijavi se klikom na link.

Grafički dizajner/ka

Verujemo da su vizuelni identitet i prepoznatljivost jedne od važnijih stvari kada je u pitanju rast organizacije , zbog čega posebnu pažnju posvećujemo tome kako Irida “izgleda” na društvenim mrežama. Kao volonter/ka na ovoj poziciji, bićeš zadužen/a za dizajniranje vizuala za najavu Iridinih dogadjaja, aktivnosti, poziva za nove volontere/ke i sl. 🙂 Osim toga, od tebe će se očekivati i osmišljavanje vizuelnog identiteta projekata kao i sadržaja za Iridin sajt.

Za ovu poziciju je neophodno iskustvo u oblasti grafičkog dizajna. Prijavi se klikom na link.

Saradnik/ca u oblasti javnih politika

Važno nam je da osim što ukazujemo na nedostatke i probleme koji postoje u zajednici, aktivno i utičemo na to da se situacija poboljša, zbog čega se trudimo da ostvarujemo kontakte i saradnju sa institucijama, donosiocima odluka i drugim organizacijama koje deluju u oblasti rodno zasnovanog nasilja i rodne ravnopravnosti. Kao volonter/ka na ovoj poziciji, imaćeš ulogu u uspostavljanju saradnje sa gradskim i državnim institucijama i organizacijama nevladinog sektora, osmišljavanju događaja koji imaju za cilj podsticanje međusektorske saradnje i javnom zagovaranju. Za ovu volontersku poziciju bi bilo poželjno da poseduješ izvesno znanje u oblasti javnih politika. Prijavi se klikom na link.

Članstvo u organizaciji je besplatno, kao i sve aktivnosti koje sprovodimo. Takođe, Irida je otvorena i za momke i za devojke – to je aspekt koji smatramo baš važnim 🙂

Popuni upitnik i pridruži nam se na ovom sjajnom putovanju ka rodno ravnopravnom društvu u kom je svako/a slobodan/na i bezbedan/na da bude ono što jeste i da zbog toga ne bude tretiran/na na drugačiji način!

Radujemo se tvojoj prijavi! 

Responses