Poziv za trening “Putevima žena do Održivog razvoja”

IRIDA te poziva na jednodnevni trening o Globalnom obrazovanju i Agendi 2030 za održivi razvoj koji će se održati 25. juna u Novom Sadu. Zaplovi Dunavom i unapredi svoje veštine i znanja za kreiranje inovativnih i maštovitih aktivnosti neformalnog obrazovanja!

Radiš sa mladima (uključuje vršnjačke edukatore/ke, omladinske lidere/ke, omladinske radnike/ce, učitelje/ke, nastavnike/ce i sl.) i zalažeš se za Održivi razvoj? Ovaj poziv je za tebe. 

Prijavi se!

Na ovom treningu:

  • Upoznaćeš se sa metodologijom Globalnog obrazovanja, koncipiranom od strane Centra Sever-Jug Saveta Evropa
  • Naučićeš kako da iskoristiš principe metodologije Globalnog obrazovanja za svrhu ostvarenja 17 Ciljeva održivog razvoja, uključujući onih na kojima inače ne radiš
  • Postaćeš svesniji/a svojih sposobnosti, kao i načina unapređenja, koristeći RFCDC model kompetencija 
  • Otkrićeš inovativne alate neformalnog i informalnog obrazovanja 

Trening će se održati na katamaranu koji će započeti i završiti svoju plovidbu Dunavom na Ribarcu u Novom Sadu. Tokom treninga biće obezbeđen ketering. Putni troškovi će biti pokriveni.

Nakon treninga, tokom jula, primenićeš naučeno u praksi! To ćeš učiniti kroz istraživanje i kreiranje sadržaja za turističko-edukativnu mobilnu aplikaciju Putevima žena. Uz mentorsku podršku, istražićeš životno delo određene značajne žene koja je bila aktivna u polju koje tebe interesuje – bilo to zaštita životne sredine, tehnologija, mirovni pokreti ili nešto sasvim drugo. Potom ćeš kreirati informativni sadržaj o toj ženi za aplikaciju. Bez brige, doduše – ne očekujemo od tebe naučni rad, već da kroz ovaj proces naučiš nešto novo 🙂

IRIDA je kreirala Putevima žena kao besplatnu aplikaciju kroz koju se građani/ke mogu informisati o životnom delu značajnih žena i posetiti lokacije širom Srbije i Evrope gde su one živele i stvarale, a koje nemaju njihova obeležja. Aplikacija je trenutno ispunjena sadržajem o deset znamenitih Novosađanki. Dostupna je za Android i iOS mobilne uređaje.

Projekat „Globalnim obrazovanjem do rodne ravnopravnosti“ sprovodi se uz finansijsku podršku zajedničkog projekta između Evropske unije i ”Centra Sever – Jug“, Saveta Evrope u okviru projekta “ILEGEND II: Intercultural Learning Exchange through Global Education, Networking and Dialogue”.

Prijave su otvorene do 20.06.2022.

LINK ZA PRIJAVU

Kontakt osoba za ovaj trening je Sanja Gojević, preko mejl adrese sanja@irida.rs i broja telefona 0621696818. Slobodno nas kontaktiraj ukoliko imaš neka pitanja ili nedoumice. Vidimo se!

Responses