Dođi na novu Iridinu filmsku pričaonicu!

Jedan od prvih projekata koji smo počeli/e da sprovodimo nakon osnivanja IRIDE su Iridine filmske pričaonice. Tokom prethodnih godina, pogledali/e smo više od 20 filmova koji su imali za cilj da podstaknu diskusiju o rodnoj ravnopravnosti i rodno zasnovanom nasilju i pozovu, pre svega mlade, da obrate pažnju i prepoznaju problematične obrasce ponašanja kako u filmovima, tako i u realnom životu.

U okviru kampanje kojom promovišemo našu aplikaciju “Putevima žena” i informišemo građane i građanke o važnosti učenja o ženskom doprinosu društvu u kakvom danas živimo i o značajnim ženama iz istorije, vratila se nova Iridina filmska pričaonica gde ćemo gledati film o jednoj od najpoznatijih slikarki, Fridi Kalo.

Izvor: vogue.fr

Višestruko nagrađivani film “Frida” prikazuje priču o teškom životu, svakodnevnim izazovima i velikim iskoracima koje je pravila ova umetnica. Savršeno nesavršena, Frida se nije pokoravala pravilima i okvirima koje je zadavalo društvo, dopuštala je sebi da izgleda, radi i stvara onako kako ona misli da je ispravno. Iz dalekog Meksika, svojim životnim izborima i talentom, uspela je da očara ceo svet i ne ostavi gotovo nikoga ravnodušnim.

Pridruži nam se na novoj Iridinoj filmskoj pričaonici, u utorak, 30.08. u CK13 (Vojvode Bojovića 13). Projekcija filma počinje u 19h, nakon čega će uslediti i diskusija.

Vidimo se!

Projekat „Putevima žena“ sprovodi se uz finansijsku podršku zajedničkog projekta između Evropske unije i ”Centra Sever – Jug“, Saveta Evrope u okviru projekta “ILEGEND II: Intercultural Learning Exchange through Global Education, Networking and Dialogue”. Projekat je podržan i od strane CRTA i Švedske agencije za međunarodni razvoj (Sida) u okviru Programa razvojne komunikacijske podrške za organizacije civilnog društva.

Responses